Tagged: artikuj biografike

0

Nusja e Reformimit

Vibrandis Rozenblat 1504–1564 nga Noël Piper Në vitin 1540, Vibrandis Rozenblat lindi në Sekingen të Gjermanisë. Gjatë gjashtëdhjetë viteve në vijim ajo u martua dhe mbeti vejushë katër herë, duke frymëzuar kështu një shkrimtar...

0

Baba Patoku

Jan Hus 1369–1415 nga Greg Morse Më 17 Dhjetor 1999, ndodhi ajo që nuk kishte ndodhur ndonjëherë, papa shpalli ekuivalenten ceremoniale të një apologjie moderne: “Bëmë faj”. Gjon Pali II iu drejtua një turme...