Tagged: 5 solat

0

Kampioni i Kirkut

Gjon Noksi 1513–1572 nga Sinkler Ferguson Në fillimin e Shek. XVI, Skocia kishte një tipar të përbashkët me pjesën tjetër të Evropës: një kishë shumë të korruptuar dhe të dobët frymërisht me një udhëheqje...

0

Qiriu Britanik

Hju Latimer & Nikolas Ridli Martirizuar ne vitin 1555 nga Skot Habërd Për këdo që e njeh mirë Reformimin Anglez, mbiemri Latimer tingëllon paksa i paplotë në vetvete po qe se nuk shoqërohet edhe...

0

Luteriani zemërbutë

Filip Melanktoni 1497–1560 nga David Mathis Nuk ishte ai lloj personi që niste revolucione, por ishte tipi që vendoste rregull në mes të rrëmujës së shkaktuar prej tyre. Udhëheqësi i tij frymëror e intelektual,...