Tagged: historia e kishes

0

Paqebërësi Protestant

Volfgang Kapito 1478–1541 nga Rick Shenk “Cili është Perëndia në të vërtetë? Kujt duhet t’i shkojmë pas?” Shumë njerëz duhet t’i kenë bërë këto pyetje gjatë kohëve të trazuara, të cilat sot i kremtojmë...

0

Nusja e Reformimit

Vibrandis Rozenblat 1504–1564 nga Noël Piper Në vitin 1540, Vibrandis Rozenblat lindi në Sekingen të Gjermanisë. Gjatë gjashtëdhjetë viteve në vijim ajo u martua dhe mbeti vejushë katër herë, duke frymëzuar kështu një shkrimtar...