“Rreziqet” e Dashurisë

Të duash do të thotë të jesh i cënueshëm. Duaj ndonjë gjë dhe me siguri zemra jote do të ndrydhet dhe ndoshta do të thyhet. Nëse doni të siguroheni që ta mbani atë të pacënuar, nuk duhet t’ja jepni zemrën askujt, madje as edhe një kafshe. Mbështilleni atë me kujdes me hobe, dhe lukse të vogla, mënjanoni çdo përfshirje, kyçeni për të qenë e sigurt në arkivolin e egoizmit tuaj. Por në atë arkivol të sigurt, të errët, pa lëvizur dhe pa oksigjen ajo do të ndryshojë. Nuk do të thyhet, por do të bëhet e pathyeshme, e papërshkueshme, e pashpengueshme… I vetmi vend jashtë Qiellit ku mund të jeni përsosmërisht të sigurt nga gjithë rreziqet e dashurisë është Ferri.

– K. S. Ljuis, Katër Dashuritë

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*