Tagged: heronjte e reformimit

0

Tipografi i Reformimit

Robert Estieni 1503–1559 nga Mat Kraçmër Në faqen e parë të botimit të vitit 1559 të veprëssë Gjon Kalvinit Institutet e Fesë së Krishterë gjendet edhe emblema e shtypshkronjës së Gjenevës: një pemë ulliri...

0

Reformatori Radikal

Konrad Grebel 1498–1526 nga Abigejl Dods Duke qenë më radikali mes radikalëve, vizioni i Konrad Grebelit rreth kishës është i mirënjohur për shumë ungjillorë të sotëm. Mirëpo, në kohën kur jetoi, për shkak të...

0

E zakonshmja Virgjëreshë Mari

Helen Stirke vdiq rreth vitit 1543 nga Toni Reinke Drama e Reformimit Protestant paraqet personalitete të mëdha dhe personazhe kryesore, ata lloj njerëzish që janë kthyer në mite, legjenda dhe në skulptura gjigante prej...

0

Gjiganti Zviceran

Ulrih Zvingli 1484–1531 nga Trevis Majërs Karriera e Ulrih Zvinglit si reformator ishte relativisht e shkurtër, por falë udhëheqjes së tij energjike dhe shumëpërmasore luajti një rol të pazëvendësueshëm në orët e para të...

0

Qiriu Britanik

Hju Latimer & Nikolas Ridli Martirizuar ne vitin 1555 nga Skot Habërd Për këdo që e njeh mirë Reformimin Anglez, mbiemri Latimer tingëllon paksa i paplotë në vetvete po qe se nuk shoqërohet edhe...

0

Revolucionari francez

Guljelm Fareli 1489–1565 nga Xhonatan Bauers Në një predikim të mbajtur ne vitin 1791, Lemuel Hajnes theksoi: “Asgjë nuk është më e dukshme sesa fakti që njerëzit ushqejnë shumë paragjykime kundër ungjillit. Kjo është...

0

Zonja e Parë e Francës

Mari Dentier 1495–1561 by Adrien Segal Lindur në vitin 1495 në një familje fisnike në Turnai të Francës, Mari Dentier ishte mjaft e arsimuar për kohën e vet. Ajo hyri në një manastir augustinian...

0

Furrnalta Protestante

Martin Bucer 1491–1551 nga Marshall Segal Ka shumë gjasa që Martin Buceri të jetë reformatori më i rëndësishëm, për të cilin mund të mos keni dëgjuar asnjëherë. Ai e udhëhoqi reformimin nën hijen e gjigantëve...

0

Përkthyesi i Fshehtë

Uilliam Tindëll 1494–1536 nga Xhon Pajpër Në fillim të viteve 1530 një tregtar Anglez i quajtur Stefan Vugan u urdhërua nga Mbreti Henri VIII që të gjente Uilliam Tindëllin dhe ta informonte që mbreti...

0

Protestanti i të hënës në mëngjes

Tomas Bekon 1512–1567 nga Brian Hanson Edhe pse krejtësisht i anashkaluar në historinë e kishës, Tomas Bekon ishte një autor broshurash të panumërta, librash shumë të shitur dhe një klerik i perëndishëm gjatë Reformimit...