Tagged: sovraniteti i Perendise

0

6 Prill – Octavius Winslow

“Madje, edhe flokët e kokës tuaj janë të numëruar.” Luka 12:7 Lexus i dashur, ti di kaq pak për Perëndinë, për shkak se jeton në një largësi të tillë nga Perëndia; ke kaq pak...

0

26 Janar – Octavius Winslow

26 Janar “Ditët e mia janë në dorën tënde.” ‭‭Psalmi ‭31:15 Lëreni këtë të vërtetë të çmuar ta çlirojë mendjen tuaj nga çdo shqetësim dhe ankth i panevojshëm për të tashmen apo të ardhmen....

0

A surprizohet ndonjëherë Perëndia?

nga pastor John Piper Romela kërkon një konfirmim rreth diçkaje që ajo ka nisur të dallojë në Bibël. Ajo pyet, “Përshëndetje Pastor John! A është e vërtetë që asnjë gjë nuk e suprizon ndonjëherë...

0

Kalvinisti i Parë

Teodor Beza 1519–1605 nga Shon Rajt Teodor Beza lindi në një familje që i përkiste sërës së fisnikërisë së vogël franceze dhe përfitoi një edukim të shkëlqyer në përgatitje për karrierën e tij si...

Vetëm Një Zot i Shenjtë

==== Kush komandon gjith’ ushtritë e qiellit Kush bën që çdo mbret të bjerë në gjunjë Kush pëshpërit dhe errësira dridhet Vetëm një Zot i Shenjtë Çfarë bukuri që kërkon lavd’rime Kush vallë më...

0

Njerëzit e vegjël të Perëndisë!

4 Dhjetor Tani, në atë ditë u shpall një dekret nga ana e Cezar Augustit, për të kryer regjistrimin e popullsisë të gjithë perandorisë. Ky regjistrim qe i pari që u krye kur Kuirini...

0

Lavdia e Perëndisë Fiton!

prej Jonathan Parnell, 29 Tetor 2013 Ungjillin nuk do ta besojnë të gjithë. Pse? “Sepse kjo është e mirë dhe e pëlqyer përpara Perëndisë, Shpëtimtarit tonë i cili dëshiron që gjithë njerëzit të shpëtohen...