Fjalet e Jetes Blog

0

Revolucionari francez

Guljelm Fareli 1489–1565 nga Xhonatan Bauers Në një predikim të mbajtur ne vitin 1791, Lemuel Hajnes theksoi: “Asgjë nuk është më e dukshme sesa fakti që njerëzit ushqejnë shumë paragjykime kundër ungjillit. Kjo është...

0

Lobisti i Ungjillit

Tomas Krenmër 1489–1556 nga Methju Uesterholm Kur Mbreti Henri VIII ishte duke dhënë shpirt në shtratin e vdekjes, kërkoi vetëm një person që të vinte dhe t’i mbante dorën. Të lë pa fjalë fakti...

0

Llamba e humbur e Manastirit

Johan Ekolampadi 1482–1531 nga Dagllas Uilson Gjëja e parë që duhet të bëjmë në lidhje me këtë reformator është që të sqarojmë punën e emrit të tij. Asesi nuk duhet të ngatërrohemi prej tij....

0

Zonja e Parë e Francës

Mari Dentier 1495–1561 by Adrien Segal Lindur në vitin 1495 në një familje fisnike në Turnai të Francës, Mari Dentier ishte mjaft e arsimuar për kohën e vet. Ajo hyri në një manastir augustinian...

0

Furrnalta Protestante

Martin Bucer 1491–1551 nga Marshall Segal Ka shumë gjasa që Martin Buceri të jetë reformatori më i rëndësishëm, për të cilin mund të mos keni dëgjuar asnjëherë. Ai e udhëhoqi reformimin nën hijen e gjigantëve...

0

Përkthyesi i Fshehtë

Uilliam Tindëll 1494–1536 nga Xhon Pajpër Në fillim të viteve 1530 një tregtar Anglez i quajtur Stefan Vugan u urdhërua nga Mbreti Henri VIII që të gjente Uilliam Tindëllin dhe ta informonte që mbreti...

0

Protestanti i të hënës në mëngjes

Tomas Bekon 1512–1567 nga Brian Hanson Edhe pse krejtësisht i anashkaluar në historinë e kishës, Tomas Bekon ishte një autor broshurash të panumërta, librash shumë të shitur dhe një klerik i perëndishëm gjatë Reformimit...

0

Feniksi i Firences

Pjetër Martir Vermili 1499–1562 nga Kris Kastaldo Që nga fëmijëria Pjetër Martir Vermili dëshironte të jepte mësim fjalën e Perëndisë. Në moshën 15-vjeçare u bë pjesë e rendit të murgjve augustinianë në Fiezole të...

0

Pacifisti Sypatrembur

Meno Simons 1496–1561 nga Ryan Griffith Nëse keni dëgjuar ndonjëherë për grupimin bashkëkohor të Menonitëve do të habiteni kur të merrni vesh se themeluesi i këtij grupi filloi si një prift katolik, i cili...

0

Paqebërësi Protestant

Volfgang Kapito 1478–1541 nga Rick Shenk “Cili është Perëndia në të vërtetë? Kujt duhet t’i shkojmë pas?” Shumë njerëz duhet t’i kenë bërë këto pyetje gjatë kohëve të trazuara, të cilat sot i kremtojmë...