Fjalet e Jetes

0

Mendime Shtjelluese Mateu 4

Ja një arsye mes shumë të tjerave pse duhet të jemi lexues të zellshëm të Biblës tonë. Fjala është shpata e Frymës. Nuk do të jemi kurrë në gjendje të luftojmë një luftë të mirë nëse nuk e përdorim Fjalën si armën tonë kryesore.

0

Pse nuk ishte mirë që Adami ishte vetëm?

Është më e lavdishme që të ketë një korr në vend të një solisti, është më e lavdishme që të ketë një kishë sesa një shenjtor, është më e lavdishme që të ketë një ekip yjesh sesa një yll i vetëm, është më e lavdishme që të ketë ngjyra të panumërta sesa thjesht gri, është më e lavdishme që të ketë aroma të panumërta sesa thjesht ajo e trëndafilit…

0

Mendime Shtjelluese Mateu 3

Këto vargje përshkruajnë shërbesën e Gjon Pagëzorit, pararendësit të Zotit tonë Jezu Krisht. Shërbesa e tij meriton një vëmendje të afërt. Pak predikues arrijnë rezultatet të tilla. “Në atë kohë njerëzit e Jeruzalemit, nga gjithë Judeja dhe nga krahina e Jordanit rendnin tek ai.”

0

Mendime Shtjelluese Mateu 2

Nuk e dimë se kush ishin këta dijetarë. Emrat dhe vendi nga vinin nuk na janë treguar. Na thuhet vetëm që ata vinin “nga Lindja.” Nuk mund ta themi me siguri nëse ishin Kaldeas apo Arabë. Nuk e dimë nëse mësuan që të prisnin ardhjen e Krishtit nga dhjetë fiset që shkuan në mërgim, apo nga profecitë e Danielit. Nuk ka shumë rëndësi se kush ishin ata. Ajo që na intereson më tepër është udhëzimet e mëdha që na përcjell historia e tyre.

0

Vargu më i rëndësishëm i Biblës

Një dëgjues i quajtur Adam shkruan dhe pyet: “Pastor John, jo shumë kohë më parë të kam dëgjuar në Konferencën Pasioni në Atlanta të Xhorxhias të thuash në një mesazh që Romakëve 3:25 është vargu më i rëndësishëm i Biblës. Pse mendon se është kështu?”

0

Mendime Shtjelluese – Mateu 1

Këto janë vargjet me të cilat fillon Dhiata e Re. Le t’i lexojmë gjithmonë me një ndjenjë serioziteti dhe solemniteti. Libri që gjendet përpara nesh nuk përmban fjalët e njerëzve, por fjalët e Perëndisë. Çdo varg në të u shkrua përmes frymëzimit të Frymës së Shenjtë.

0

Mendime Shtjelluese – Hyrje

Në shkruajtjen e këtij volumi të parë të një vepre të re Shtjelluese rreth Ungjijve ndjej që është e nevojshme të ofroj disa shpjegime rreth karakterit dhe qëllimit të kësaj vepre në mënyrë që të evitoj keqkuptimet.

0

Si Shkrimi prodhon besim?

nga John Piper Një dëgjues i podkastit tuaj i quajtur Kobi i cili duket se është vizitor i rregullt në blogun tonë desiringGod.org na shkruan dhe pyet: “Në videon tuaj prezantuese për serinë “Look...