Fjalet e Jetes

0

9 Maj – Octavius Winslow

“Askush s’e pa Perëndinë kurrë; i vetëmlinduri Bir, që është në gjirin e Atit, ai e bëri të njohur.” Gjoni‬ ‭1:18‬ Sa i përket përshpirtshmërisë së natyrës Hyjnore nuk mund të formojmë dot një...

0

8 Maj – Octavius Winslow

“Që prova e besimit tuaj, që është shumë më i çmuar nga ari që prishet, edhe pse provohet me zjarr, të dalë për lëvdim, nder e lavdi në zbulesën e Jezu Krishtit.” 1 Pjetrit‬...

0

7 Maj – Octavius Winslow

“Në fakt unë e di se në mua domethënë në mishin tim nuk banon asgjë e mirë.” Romakëve 7:18 Zoti do të bëjë që populli i Tij ta njohë dobësinë dhe pamjaftueshmërinë e tij...

0

6 Maj – Octavius Winslow

“Ju vraponit bukur; kush ju ka penguar që të mos i bindeni së vërtetës?” Galatasve‬ ‭5:7 Apostulli Pal është i shkathët për të dalluar dhe besnik për të qortuar çdo rënie në besim dhe...

0

5 Maj – Octavius Winslow

“Nëse jemi të pabesë, ai mbetet besnik, sepse ai nuk mund të mohojë vetveten.” 2 Timoteut‬ ‭2:13‬ Ky është shkëmbi i vetëm dhe i vërtete ku spiranca e shpirtit mund të kapet e sigurt,...

0

4 Maj – Octavius Winslow

Atëherë u tha atyre: ”Pse jeni ju aq frikacakë? Vallë, si nuk keni besim?.” Marku‬ ‭4:40‬ Frika dyshuese, qoftë zakon apo qoftë e rastësishme, nëse na pengon në interesimin tonë pas Krishtit ka për...

0

3 Maj – Octavius Winslow

“Nuk janë të shëndoshet që kanë nevojë për mjekun, por të sëmurët; unë nuk erdha për të thirrur të drejtët, por mëkatarët për pendim.” Marku‬ ‭2:17‬ Fryma e përlëvdon Krishtin duke i zbuluar se...

0

2 Maj – Octavius Winslow

“Nuk do të të lë të shkosh, në rast se nuk më bekon më parë!”. Zanafilla‬ ‭32:26‬ Nëse njohuria e kësaj nevoje që i jep elokuencën e vërtetë përgjërimit të lypësit; një ndjesi shkretie,...

0

1 Maj – Octavius Winslow

“Por ky popull ka një zemër kryeneçe dhe rebele; kthehen prapa dhe ikin.” Jeremia 5:23 Ne shohim praktikën e shkujdesur të besimtarit, qajmë e vajtojmë për të, dhe mirë bëjmë; shohim praktikën tonë, dhe...

0

30 Prill – Octavius Winslow

“Ju keni marrë Frymën e birërisë.” Romakëve 8:15 Fryma e birësimit është i njëjti si Fryma e Perëndisë. Ka dy tipare thelbësore që e identifikojnë si të tillë. Tipari i parë është që Ai...