Fjalet e Jetes

0

Pararendësi fiorentin

Xhirolamo Savonarola 1452–1498 nga Zach Howard Rreth bazamentit të monumentit të Luterit në Vorms të Gjermanisë gjenden katër pararendës të Reformimit Protestant, e pikërisht Jan Husi, Gjon Uiklifi, Pjetër Valdo dhe Xhirolamo Savonarola. Këta...

0

Baba Patoku

Jan Hus 1369–1415 nga Greg Morse Më 17 Dhjetor 1999, ndodhi ajo që nuk kishte ndodhur ndonjëherë, papa shpalli ekuivalenten ceremoniale të një apologjie moderne: “Bëmë faj”. Gjon Pali II iu drejtua një turme...

0

Lëkundja e Parë

Pjetër Valdo (Vdiq në 1218) nga Jon Bloom autor, desiringGod.org Më tepër se treqind vjet para se të lindte Martin Luteri, në Francën jugperëndimore e pikërisht në qytetin e Lionit, u shfaq papritur një...

0

Ylli i Mëngjesit të Reformimit

Gjon Uiklif (John Wycliffe c. 1330–1384) nga Stephen Nichols President, Reformation Bible College Gjon Uiklif është quajtur “Ylli i Mëngjesit të Reformimit.” Ylli i mëngjesit në të vërtetë nuk është fare yll, por planeti Afërditë,...

Vetëm Një Zot i Shenjtë

==== Kush komandon gjith’ ushtritë e qiellit Kush bën që çdo mbret të bjerë në gjunjë Kush pëshpërit dhe errësira dridhet Vetëm një Zot i Shenjtë Çfarë bukuri që kërkon lavd’rime Kush vallë më...

0

Është Zoti ynë

Oqeanet në dorë kush i mban? Çdo grimcë rëre kush e numëron? Mbretër, kombe dridhen para Tij Gjithë krijimi ngrihet dhe gëzon Është Zoti ynë, i ulur përmbi fron Eja t’adhurojmë Është Mbreti ynë,...

0

Problemi me të Dielën e Palmave

nga Jonathan Parnell Për shekuj me radhë kisha e ka përkujtuar ditën e parë të Javës së Shenjtë si të Dielën e Palmave për shkak të degëve të palmave dhe rrobave që njerëzit shtruan...

0

I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë

DUHET T’I DREJTOHEMI NË MËNYRË SOLEMNE ASAJ QENIEJE PAFUNDËSISHT MADHËSHTORE DHE TË LAVDISHME, SI NJERËZ TË PUSHTUAR NGA BESIMI I PLOTË I PRANISË SË TIJ DHE NGA NJË DROJË DHE MAHNITJE E SHENJTË PËR...