Fjalet e Jetes Blog

0

Mendime Shtjelluese Mateu 2

Nuk e dimë se kush ishin këta dijetarë. Emrat dhe vendi nga vinin nuk na janë treguar. Na thuhet vetëm që ata vinin “nga Lindja.” Nuk mund ta themi me siguri nëse ishin Kaldeas apo Arabë. Nuk e dimë nëse mësuan që të prisnin ardhjen e Krishtit nga dhjetë fiset që shkuan në mërgim, apo nga profecitë e Danielit. Nuk ka shumë rëndësi se kush ishin ata. Ajo që na intereson më tepër është udhëzimet e mëdha që na përcjell historia e tyre.

0

Vargu më i rëndësishëm i Biblës

Një dëgjues i quajtur Adam shkruan dhe pyet: “Pastor John, jo shumë kohë më parë të kam dëgjuar në Konferencën Pasioni në Atlanta të Xhorxhias të thuash në një mesazh që Romakëve 3:25 është vargu më i rëndësishëm i Biblës. Pse mendon se është kështu?”

0

Mendime Shtjelluese – Mateu 1

Këto janë vargjet me të cilat fillon Dhiata e Re. Le t’i lexojmë gjithmonë me një ndjenjë serioziteti dhe solemniteti. Libri që gjendet përpara nesh nuk përmban fjalët e njerëzve, por fjalët e Perëndisë. Çdo varg në të u shkrua përmes frymëzimit të Frymës së Shenjtë.

0

Mendime Shtjelluese – Hyrje

Në shkruajtjen e këtij volumi të parë të një vepre të re Shtjelluese rreth Ungjijve ndjej që është e nevojshme të ofroj disa shpjegime rreth karakterit dhe qëllimit të kësaj vepre në mënyrë që të evitoj keqkuptimet.

0

Si Shkrimi prodhon besim?

nga John Piper Një dëgjues i podkastit tuaj i quajtur Kobi i cili duket se është vizitor i rregullt në blogun tonë desiringGod.org na shkruan dhe pyet: “Në videon tuaj prezantuese për serinë “Look...

0

Abonohu

Abonohu në www.fjaletejetes.com Ju lutemi vendosni adresën tuaj të emial-it nëse dëshironi të lajmëroheni për çdo postim të ri nga www.fjaletejetes.com!

0

A është Bibla e besueshme?

nga John Piper Kjo është një pyetje shumë e rëndësishme. Rëndësinë e saj e ndiej shumë fort duke qënë se kam kaluar gjashtë javë për të shkruar një libër që i përgjigjet kësaj pyetjeje....

0

Atributet e Perëndisë – A W Pink

Si është Perëndia? Çfarë është më e rëndësishme sesa të kesh një njohuri të saktë rreth Perëndisë? Një Perëndie të panjohur nuk mund t’i besosh dot, t’i shërbesh apo ta adhurosh. Nëse synimi i...